Disse selskapene vant Farmandprisen 2020

Oslo, 25. november 2020: Mowi, KLP og Sporveien gikk til topps med sine årsrapporter i klassene Børs, Ikke-børs og Offentlig da Farmandprisen 2020 ble delt ut for 66. gang.

Eiendomsspar gikk til topps i klassen Ide & design, mens Ruter hadde den beste digitale årsrapporten.

Høyt nivå
Årets vinnere og nominerte deltakere holder alle et meget høyt nivå. Juryene registrerer også med glede at dens tilbakemeldinger aktivt blir fulgt opp ifm. utarbeidelsen av «neste års» rapport.

Korona
Covid-19 har skapt ulike utfordringer for både deltakere og arrangør ifm. årets arrangement. Dette har blant annet medført at en rekke planlagte oppdateringer eller nylanseringer av nettsider har blitt utsatt. Svekket konkurranse bidro også til at årets nettsted-konkurranse ble kansellert. Nettsidene til de deltakende virksomhetene er imidlertid evaluert som normalt.

Den krevende smittesituasjonen gjorde også at det planlagte Farmandshowet på Grand Hotel måtte kanselleres. Vi håper og tror at neste års prisutdeling igjen lar seg arrangere – hold derfor allerede nå av datoen torsdag 14. oktober for Farmandshowet 2021!

Resultater Farmandprisen (beste årsrapport) 2020:

Børsnoterte selskaper
Gull: Mowi
Sølv: AF Gruppen
Bronse: SpareBank 1 Nord-Norge
Nominert: Grieg Seafood og Elkem

Ikke-børsnoterte selskaper
Gull: KLP
Sølv: Eiendomsspar
Bronse: Kommunalbanken
Nominert: Jotun og Skagerak Energi

Offentlige virksomheter
Gull:
 Sporveien
Sølv: Norges Bank
Bronse: Digitaliseringsdirektoratet
Nominert:  Opplysningsvesenets fond og GIEK

Beste Ide & design
Gull: 
Eiendomsspar
Sølv: Opplysningsvesenets fond
Bronse: Sporveien
Nominert: Eidsiva Bredbånd og Aker BP

Beste digitale årsrapport
Gull:
 Ruter #
Sølv: Pensjonstrygden for sjømenn
Bronse: Bane NOR

Dette er Farmandprisen
Tidsskriftet Farmand ble stiftet i 1891, og regnes som «Nordens første forretningsblad». Hvert år siden 1955 er Farmandprisen blitt delt ut til «det norske aktieselskab» som kunne fremvise den beste og mest komplette årsrapport.

Etter at Farmand gikk inn i 1988 overtok først Økonomisk Rapport, og deretter Farmand, som sekretariatet for Farmandprisen. Farmandprisen Beste nettsted har vært delt ut siden 2006 og er bygget rundt samme konsept som årsrapportkonkurransen. Det blir normalt nominert fem deltakere i de ulike klassene hvorav de tre beste blir premiert.

I henhold til Farmandprisens statutter kan ikke jurymedlemmer være med å evaluere enkeltrapporter eller nettsider dersom de er, eller kan tenkes å være, inhabile. Juryene skal ha mellom tre og seks medlemmer, og minimum tre må være til stede for at en jury skal være beslutningsdyktig.