Disse selskapene vant Farmandprisen 2021

Oslo, 3. november 2021: AF Gruppen, Eiendomsspar og Norges Bank gikk til topps med sine årsrapporter i de tre hovedklassene Børs, Ikke-børs og Offentlig.

AF Gruppen og Eiendomsspar har fra før flere seiere i denne konkurransen, men dette er første gang Norges Bank vinner gull. Disse tre vinnerne mottar også Farmandstatuen som har vært utdelt hvert år siden 1955.

I tillegg vant rapporten til Eiendomsspar klassen for Beste ide & design, mens DNV ble kåret til beste digitale årsrapport.

Jury-tilbakemeldinger

Årets vinnere og nominerte i de tre hovedklassene holder alle et meget høyt nivå. Det er også positivt at stadig flere deltakere fokuserer på bærekraft og integrert rapportering. Dette er forhold som juryen vil vektlegge enda tyngre i de kommende årene.

Den digitale årsrapport-konkurransen legger stor vekt på hvordan nettets muligheter er blitt benyttet. De fleste deltakerne byr på meget solid innhold som i tillegg er velskrevet og godt «anrettet». Det er imidlertid fortsatt et betydelig potensial når det gjelder å utnytte nettets komparative fortinn til å gi leserne økt nytteverdi i forhold til tradisjonelle papir- eller pdf-rapporter.

I Ide & design-konkurransen holder de fleste deltakere et meget godt nivå hva gjelder design-uttrykket og den håndverksmessige utførelsen. Som i tidligere år er det derimot mer krevende å komme opp med en god – og gjerne unik – ide som gjerne kan oppleves som en «rød tråd» gjennom hele rapporten.

Resultater Farmandprisen (beste årsrapport) 2021:

Plassering Børs Ikke-børs Offentlig
Nr. 1 og gull AF Gruppen Eiendomsspar Norges Bank
Nr. 2 og sølv Mowi Kommunalbanken Sporveien
Nr. 3 og bronse Sparebank 1 Nord-Norge DNV Digitaliseringsdirektoratet
Nominert Odfjell SE Jotun FFI
Nominert Sparebank 1 Østlandet Skagerak Energi Pensjonstrygden for sjømenn
Nominert Storebrand   Vestland fylkeskommune

Plassering Beste ide & designBeste digitale årsrapport
Nr. 1 og gull Eiendomsspar DNV
Nr. 2 og sølv Skagerak Energi Ruter
Nr. 3 og bronse Sporveien Pensjonstrygden for sjømenn
Nominert Måsøval Digitaliseringsdirektoratet
Nominert Norsk Tipping Norfund
Nominert Space Norway


Dette er Farmandprisen

Tidsskriftet Farmand ble stiftet i 1891, og regnes som «Nordens første forretningsblad». Hvert år siden 1955 er Farmandprisen blitt delt ut til «det norske aktieselskab» som kan fremvise den beste og mest komplette årsrapport.

Etter at Farmand gikk inn i 1988 overtok først Økonomisk Rapport, og deretter Farmand, som sekretariatet for Farmandprisen. Det blir normalt nominert fem deltakere i de ulike klassene hvorav de tre beste blir premiert.

I henhold til Farmandprisens statutter kan ikke jurymedlemmer være med å evaluere enkeltrapporter eller nettsider dersom de er, eller kan tenkes å være, inhabile. Juryene skal ha mellom tre og seks medlemmer, og minimum tre må være til stede for at en jury skal være beslutningsdyktig.